Van de Kielswieke Hovawarts

 

 HOME

OVER ONS

DE HOVAWART

ONZE HONDEN

ARTIKELEN

PUPS

CONTACT OPNEMEN

Over ons

Omdat de site voornamelijk over onze honden gaat en die hier ook het belangrijkste zijn, willen we hier slechts een hele kleine introductie van onszelf geven.

Wij zijn Roel en Esther. We zijn beide werkzaam in de Telecom. In onze vrije tijd zijn we al vele jaren op verschillende manieren bezig met hovawarts. Zo trainden we met onze eigen honden in de werkhondensport en behendigheid en zijn al jaren actief binnen de rasvereniging HVN. Dit in verschillende hoedanigheden: binnen de fokcommissie, het bestuur, puppytesten, gedragstesten, contacten met buitenlandsche verenigingen. Daarnaast zijn we reislustig en daarbij gaan onze honden natuurlijk mee.

 

De hovawart als ras heeft vanwege zijn karakter ons hart gestolen. Zijn zelfstandigheid, eigenzinnigheid, waaksheid en trouw aan zijn baas zijn eigenschappen die voor ons na jaren nog steeds van grote waarde zijn. Daarnaast is de hond in de sociale omgang met andere mensen heel open en erg actief en speels. Dit maakt hem als werkhond heel geschikt.

 

Omdat we op een boerderij op het platteland wonen, hebben onze honden hier nog de functie waarvoor ze gefokt zijn, namelijk erfbewaking. Dit zit als het ware voorgeprogrammeerd in hun wezen. De honden zijn redelijk erfvast, wat het mogelijk maakt om ze bij ons zonder problemen vrij rond te laten lopen.

Met Vaya hebben we ons eerste nest "Van de Kielswieke" gekregen en in 2016 hopen we deze lijn met een van onze eigen pups, Annabel van de Kielswieke, verder te kunnen zetten.

 

 

 

 

appel1

Vandekielswieke.nl 2007