Van de Kielswieke Hovawarts

 

 HOME

OVER ONS

DE HOVAWART

ONZE HONDEN

ARTIKELEN

PUPS

CONTACT OPNEMEN

   

Houwaert's Vaya Dla Ciebie

 

 

Vaya is geboren op 5 november 2006 uit de combinatie van moeder Houwaert's Ombra en vader Chaco von Üpener Beek. Als pup al had Vaya een eigenzinnige karakter. Toch is ze ook een hele lieve hond. Ze kan fantastisch spelen, zowel met de andere honden als ook alleen met speeltjes. Als een katje springt ze met vier poten tegelijk in de lucht om op een balletje te duiken. Nu ze volwassen is, past ze deze vaardigheden toe met het vangen van kikkers en muizen.

Vaya is een echte werkhond. Ze heeft heel veel temperament in het werk. Na drie cursussen elementaire gehoorzaamheid bij een Kynologenclub, zijn we naar een werkhondenvereniging overgestapt. Daar hebben we met haar in speuren, appél en pakwerk getraind. Alle drie de disciplines pakt ze voortvarend op. Natuurlijk is ze een hovawart die in de trainingen later volwassen is dan bijvoorbeeld de in deze disciplines veel gebruikte Duitse Herder, maar ze staat haar mannetje. We hebben met haar het VZH diploma behaald.

Nu ze wat ouder is, is een oude schouderblessure haar parten gaan spelen. Haar koppie wil nog steeds en eigenlijk te graag. Daardoor moeten we haar nog wel eens afremmen, maar het liefst zou ze de hele dag achter een balletje of een stok aan rennen.

speuren1
Vaya op het speurveld
appel1
Vaya in het appèl
pakwerk2
Vaya tijdens het pakwerk

 

>> NAAR VAYA'S FOTOPAGINA >>

 

- TERUG NAAR ONZE HONDEN -

 

3 weken

matras

 

florian

Zeeland2008

bal1

 

Vandekielswieke.nl 2007